Het Stakenburgfonds is initiatiefnemer van een nieuw duurzaam project: Kunst op de rotondes! Son en Breugel wordt op vier belangrijke invalswegen gesierd door een rotonde. Deze rotondes worden de komende jaren verfraaid met een blijvend kunstwerk. Hiervoor hebben we veel creatieve ontwerpen ontvangen. Uit de inzendingen is een voorselectie gemaakt en geïnteresseerden konden stemmen op hun favoriete ontwerpen. De volgende 4 kunstwerken zijn geselecteerd en worden werkelijkheid:

Rotonde Kometenlaan/Planetenlaan: Descending Liberation 

Rotonde Boslaan/'t Zand: De Schemerlamp 

Ovatonde: Skyline

Rotonde Kanaalstraat/Ekkersrijt: Poorten van Hoop 

Sponsoring 

Dit project kunnen we uiteraard niet alleen. Inwoners en ondernemers kunnen op verschillende manieren meedenken, meewerken en een bijdrage leveren. We zijn op zoek naar financiële middelen om de ontwerpen te realiseren. 

Doelstelling Stakenburgfonds

Om de kwaliteit van de entree te vergroten en iedere passant een warm welkom te heten in Son en Breugel verfraaien we vier rotondes met een kunstobject. Met dit project willen we een meerwaarde creëren voor en met inwoners en bezoekers van ons dorp. Dit past bij de doelstellingen van het Stakenburgfonds:

Thema: Bevrijding

Het thema voor de inrichting van de rotondes is: "Bevrijding: in het verleden, het heden en de toekomst"
In de Tweede Wereldoorlog speelde Son en Breugel een cruciale rol rondom de bevrijding. Maar ook anno 2018 zet ons dorp zich in voor vrijheid, veiligheid en saamhorigheid. En dat zullen we in de toekomst blijven doen. 

Planning

14 september 2018 = onthulling 1e rotonde

14 december 2018 = onthulling 2e rotonde

21-9-2018 t/m 21-10-2018 = stemming voor rotonde 3 en 4 

oktober 2018 t/m augustus 2019 = uitwerken gekozen ontwerpen tot realiseerbare kunstwerken

Mei 2019 = onthulling 3e rotonde 

September 2019 = onthulling 4e rotonde 

De onthulling van de 4e en meest prominente rotonde valt samen met het bevrijdingsweekend in september. Dan is het 75 jaar geleden dat Son en Breugel bevrijd werd van de 2e wereldoorlog. Dit lijkt nog ver weg, maar er zijn al diverse organisaties bezig met dit bijzondere jubileum. Met de metamorfose van de rotondes wil het Stakenburgfonds ook graag een bijdrage aan leveren aan deze herdenking en viering.

Om welke rotondes gaat het?

De keuze en planning voor de 4 rotondes is als volgt:

Rotonde Plattegrond (zie pdf) Planning realisatie
Kometenlaan (Breugel) Rotonde G 14 september 2018
Boslaan ('t Zand) Rotonde E 14 december 2018
Ovatonde  Rotonde B  mei 2019
Kanaalstraat Rotonde A september 2019

Hoe kun je meedoen?

Heb je een vraag of wil je op een andere manier meewerken? Vul dan het contactformulier op deze site in. Bijlagen kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor meer informatie of vragen kun je bellen met Imke Segers (06 51 36 84 65) of Brigit Hulsman (06 53 69 29 67). We kijken uit naar je input!

Downloads

- Plattegrond rotondes